Roze wolk?

Roze wolk?

Roze wolk?

Als je zwanger bent, kun je je enorm verheugen op het moment waarop je eindelijk je baby in je armen kunt houden! Dat pure geluksgevoel wordt doorgaans aangeduid met De Roze Wolk.

Als de kraamverzorgende vertrekt, merk je dat er ook momenten zijn die eigenlijk helemaal niet zo leuk en gemakkelijk zijn. Je krijgt weinig slaap en je kunt je door allerlei zaken onzeker gaan voelen. Misschien heb je het gevoel dat je de hele dag bezig bent en lijkt het meer op overleven dan op genieten. Maar ja, zoiets zeg je niet hardop, want je wilt niet klagen. Je hebt tenslotte een gezonde baby en dat is toch het mooiste wat er is?

Uit een enquête van FNV Bondgenoten onder 600 verloskundigen blijkt dat de meeste vrouwen na hun bevalling met stress en vermoeidheid kampen, ook als ze weer aan het werk gaan na hun zwangerschapsverlof. Een kwart meldt zich zelfs ziek. Toch is het niet alleen de vermoeidheid die de periode na de bevalling tegenwoordig ingewikkeld maakt. Welke factoren spelen nog meer een rol en wat kun je doen om het jezelf makkelijker te maken?

Het boek De Baby Bijsluiter geeft antwoord op deze vragen. Deskundigen verschaffen je inzicht in oorzaken en valkuilen en geven je praktische adviezen. Pas bevallen moeders vertellen eerlijk over hun ervaringen en geven aan wat hen geholpen heeft. De Baby Bijsluiter is een realistisch boek, dat je mogelijkheden aanreikt om jezelf èn je baby een goede start te geven als je kraamverzorgende is vertrokken. Om toch De Roze Wolk te beleven!

Auteur Laurinda Elzinga (1965) is getrouwd en heeft twee kinderen. Oorspronkelijk is ze trainer/coach. Tegenwoordig is ze directeur van het (particuliere) kraamzorgbureau House of Care, dat ze in 2005 heeft opgericht om pas bevallen vrouwen (en hun partners) te begeleiden en ondersteunen.

Over de schrijver
In 2005 heeft Laurinda Griekspoor - vanuit haar eigen ervaring als moeder - House of Care opgericht. Daarvoor werkte ze als organisatie-adviseur en begeleide ze complexe veranderingstrajecten binnen organisaties. Als onderdeel daarvan gaf ze trainingen en persoonlijke coaching. Ook schreef ze het boek De Baby Bijsluiter.
Reactie plaatsen