House of Care Podcast

Luister naar dé podcast voor zwangeren en mama’s voor interessante inzichten en tips!

Podcast voor mama's

House of Care Podcast

Luister naar dé podcast voor zwangeren en mama’s voor interessante inzichten en tips!

House of Care podcast - Laurinda Griekspoor

We delen al onze kennis en expertise met je!

Laurinda Griekspoor maakt regelmatig een podcast over uiteenlopende onderwerpen die voor zwangeren en de moeders met pas geboren baby’s interessant kunnen zijn én voor kraamverzorgenden.


De podcasts zijn hieronder te beluisteren of rechtstreeks via Spotify, Apple Podcast en Google Podcast op je telefoon. Als je je abonneert, hoef je voortaan niets meer te missen!


We vinden het super als je ons laat weten wat je ervan vindt en het is fijn als je ook een review wilt achterlaten. Op die manier bereiken we meer jonge ouders met onze podcasts.

Aflevering 9

Het is de diepste wens van ouders:

Als mijn kindje later maar vriendjes krijgt op school.
Als hij (of zij) maar een fijne relatie heeft straks.
Of: Ik hoop maar dat mijn kindje later een leuke baan krijgt, waar hij (of zij) gelukkig in is.
Wist je dat je daar al vanaf de eerste dag jouw steentje aan kunt bijdragen?

Wij leggen je uit hoe dit zit.


We bespreken het 1000 Dagen Manifest en wat jij in die 1000 kunt doen om goed voor je kindje te zorgen.
En natuurlijk vertellen we je alles over de vier hechtingsstijlen en hoe je ervoor kunt zorgen dat je kindje veilig gehecht opgroeit.
Want een kind dat veilig gehecht is, gaat niet alleen later gemakkelijker relaties aan, maar leert ook makkelijker en kan beter met stressvolle situaties omgaan.


Wil je hier meer over leren? Doe dan onze cursus HappyMom!Aflevering 8


En dan ineens ben je papa en mama geworden en zijn jullie voor het eerst alleen met je pas geboren kindje thuis!


Die eerste nacht is vaak spannend, want als je een paar uurtjes geleden bent bevallen van je eerste kindje, dan heb je meestal nog weinig ervaring en geen idee wat je kunt verwachten.


Daarnaast zijn de eerste 24 uur van het leven van je kindje belangrijk. Daarin moet zijn of haar ‘systeem’ gaan werken.


In deze aflevering vertellen kraamverzorgende Emmy José (bloggend onder kraamheks.nl) en Laurinda wat je kunt verwachten, waar je op moet letten en wat je moet doen als je je ongerust maakt. Handig om vooraf al even te luisteren, zodat je goed voorbereid bent als je ‘ineens’ die eerste nacht met je kindje aanbreekt.
En voor je het weet staat je kraamverzorgende de volgende ochtend op de stoep om jullie daarna stap voor stap alles te leren over de verzorging en de ontwikkeling van jullie kindje.


Wees niet bang voor die eerste avond of nacht; ga er met open vizier in. Houd de tips in je achterhoofd en vertrouw erop dat je dit kunt. Waarschijnlijk heb je ook vanuit het ziekenhuis of de verloskundige iets op papier ontvangen en weet dat je de verloskundige altijd mag bellen als je je zorgen maakt.

Aflevering 7

Dit keer schuift Rianne Seerden aan bij Laurinda. Zij werkt bij House of Care als zorgcoördinator en weet alles over wat je moet weten bij het regelen van kraamzorg. In de podcast geeft ze antwoord op de meestgestelde vragen:


  • Wanneer moet je je inschrijven voor kraamzorg en waarom moet dat al zo vroeg in je zwangerschap?
  • Hoe kies je een goed bureau? Waar let je op?
  • Wat wordt er vergoed door je zorgverzekeraar?
  • Hoeveel uren zorg krijg je? En wat speelt hierbij een rol?
  • Wie bepaalt welke kraamverzorgende er uiteindelijk straks bij je thuis komt voor de zorg?
  • En wat nou, als het niet klikt?
  • Waarom is het niet altijd mogelijk om te garanderen dat er slechts één kraamverzorgende wordt ingezet bij een gezin?

Aflevering 6


Moeder worden. Dat leer je niet op school. Er is geen opleiding voor. Je leert het in de praktijk. En dat is nou net het lastige punt. Want, omdat het allemaal zo nieuw is, raken de meeste moeders hun zelfverzekerdheid kwijt na de bevalling.

In deze podcast leg ik je uit hoe je je weer zelfverzekerd gaat voelen. Allereerst leer ik je hoe je van je twijfels afkomt, ten tweede hoe je ervoor zorgt dat je beter wordt in 'moeder zijn' en ten derde hoe je kunt omgaan met de goedbedoelde adviezen en meningen in je omgeving. 

Aflevering 5

Als je weet dat er iets gaat veranderen in je relatie als je zwanger wordt en je weet ook waar dat 'm precies in zit, kun je allerlei valkuilen voorkomen. Sterker nog, als je je daarvan bewust bent, kun je je relatie juist verstevigen. In deze podcast leg ik uit hoe het komt dat je relatie verandert, dat er een belangrijke verschuiving plaatsvindt vanaf het moment dat je zwanger bent. Dat je een afhankelijke relatie krijgt en hoe het je lukt om de relatie gelijkwaardig te houden.

Aflevering 3


In deze aflevering bespreekt Laurinda de struggle waar veel moeders in terechtkomen na de bevalling en zich afvragen: ‘doe ik het wel goed’?

Aflevering 4

Wist je dat een kwart van de pas bevallen moeders zich ziek moet melden na het verlof? Gewoon omdat ze het werken naast het moederschap nog niet aankunnen? Laurinda Griekspoor – directeur van House of Care – geeft in deze podcast inzicht in één van de belangrijkste oorzaken waarom terugkeren op het werk na je bevallingsverlof lastig kan zijn.

Aflevering 1

Het traject Happy & Healthy van House of Care (hoe zorgen we niet alleen goed voor anderen, maar ook voor onszelf) is aanleiding voor deze eerste House of Care Podcast. 


Laurinda Griekspoor (directeur House of Care) heeft een boeiend gesprek met ex-schaatser, NOS Studio Sport commentator Martin Herman over energie en mentale kracht. Martin werkt bij Lifeguard, de organisatie die House of Care begeleidt bij het Happy & Healthy worden.

Aflevering 2

Laurinda ontrafelt met orthomoleculair therapeut Barbara Vink een aantal mythes rondom gezonde voeding en bespreekt wat nu echt gezonde voeding is als je borstvoeding geeft, en nog veel meer!