Over Mirjam van Ingen

Mirjam van Ingen

Intakes & Scholing

Particuliere Kraamzorg

Voordat ik kraamverzorgende werd, werkte ik in een verpleeghuis. Het ging mij echter steeds meer tegen staan dat ik de bewoners niet de zorg en aandacht kon geven die ze nodig hadden en daarom voelde ik me tekortschieten. De overstap naar de kraamzorg was groot, want in de kraamzorg werken we één op één en heb je tijd om je volle aandacht te geven. Dat geeft veel voldoening.


Na een aantal jaren als kraamverzorgende te hebben gewerkt, miste ik toch uitdaging. Eind 2016 kon ik als intaker aan de slag bij House of Care en sinds mei 2018 begeleid ik daarnaast de nieuwe kraamverzorgenden en coördineer ik de bijscholingen.


Het leuke aan mijn baan is, dat ik bij het hele proces van A tot Z betrokken ben. Als ik een paar dagen niet op kantoor ben geweest, kijk ik even op de planning wie er bevallen is. Dan is het fijn om te zien wie van onze kraamverzorgenden er bij welk gezin aan het kramen is en hoe het met het gezin gaat. Onze cliënten zijn geen nummer, we (her)kennen ze en dat stelt ze op hun gemak.