Over Laurinda Griekspoor

Laurinda Griekspoor

Directeur

Het idee voor House of Care ontstond vanuit mijn eigen ervaring na de geboorte van mijn dochter in 2004. Na de bevalling kreeg ik last van complicaties, omdat ik te snel weer van alles zelf moest doen. Dat kwam omdat mijn man heel ziek werd. Ik kreeg wel hulp van mijn moeder en vriendinnen, maar ik stond er verder alleen voor. Al met al duurde het lang voor ik hersteld was. Voor mijn gevoel was er een heel kostbare tijd - de eerste 4 weken met mijn baby - aan me voorbij gegaan omdat ik in een soort overlevingsstand stond.


In die periode was ik nog directeur van een organisatieadviesbureau. Ik begeleidde vanaf 1992 complexe veranderingsprocessen binnen talrijke grote organisaties, waarbij – naast de proceskant – mijn focus vooral bij de mens binnen de organisatie lag. 


Omdat ik ervaring in de thuiszorgbranche had en kennis van de wet- en regelgeving op dit gebied, kreeg ik het idee - na mijn eigen ervaring in de kraamperiode - om een full service concept te ontwikkelen voor pas bevallen moeders. Dat was het begin van House of Care Particuliere Kraamzorg.

De geboorte van House of Care

Ik merkte direct dat ik met House of Care daadwerkelijk verschil kon maken in een periode die misschien wel de belangrijkste is in het leven van (jonge) ouders. Dat gaf me zoveel voldoening, dat ik uiteindelijk helemaal gestopt ben met mijn organisatieadviesbureau.


Na de start van House of Care in 2005, bleek al snel dat er ook behoefte bestond aan reguliere kraamzorg met dezelfde ‘particuliere’ House of Care visie en aanpak. Vooral verloskundigen zagen het verschil en werden echte ambassadeurs.


Inmiddels verlenen we met House of Care meer reguliere dan particuliere kraamzorg en nog steeds met hetzelfde enthousiasme en visie. Ons motto is ‘We Care’ en ik merk dagelijks hoe dit in ons DNA verweven zit. Niet alleen bij mij, ook bij de kraamverzorgenden en de onmisbare collega’s achter de schermen, op kantoor. Hoe fijn dat we hiermee ook steeds weer de juiste nieuwe mensen aantrekken.


Met alle kennis en ervaring die ik inmiddels had, schreef ik het boek De Baby Bijsluiter, waarvan in de afgelopen jaren duizenden exemplaren verkocht zijn. Daarmee wilde ik het leven van pas bevallen moeders, dat namelijk vaak helemaal geen roze wolk is, makkelijker en 'beter' maken. Door ze tips en vertrouwen te geven en door ze mee te laten kijken met de ervaringen van andere moeders, zodat ze zouden zien dat ze niet alleen waren en dat er voor bepaalde struggles wel degelijk slimme oplossingen zijn. 


Omdat ik niet zo lang geleden merkte ik dat ik stiekem toch het coachings- en advieswerk mis, ben ik gestart met de coaching van moeders. Bijvoorbeeld als ze na hun zwangerschapsverlof weer op een soepele manier aan het werk willen gaan. Ik heb in de loop der jaren veel gezien, gehoord, professionals gesproken en mijn eigen onderzoek gedaan en kan dus waarde geven. Veel van deze moeders zijn tevens ondernemer en omdat ik inmiddels bijna 35 jaar ervaring heb als ondernemer en daarnaast in veel bedrijven heb mogen meekijken, maak ik ook graag de combi met business coaching.


Na bijna 20 jaar directeur en werkgever te zijn geweest, heb ik inmiddels een stapje terug gedaan en de dagelijkse leiding van House of Care  overgedragen aan Rianne Seerden. Natuurlijk bewaak ik als oprichter nog steeds de House of Care cultuur, bepaal ik richting, kom ik nieuwe ideeën voor verbetering en waak ik over de contracten en de financiën. En ik doe wat ik al jaren wilde doen: online support maken voor pas bevallen mama's. 


Terwijl House of Care in de afgelopen jaren groeide en een volwassen organisatie werd, groeiden mijn kinderen ook op. Mijn oudste is inmiddels het huis uit en is zelf ook ondernemer. Mijn jongste studeert in Arnhem maar woont voorlopig nog thuis.

Ik geniet enorm van hun ontwikkeling naar volwassenheid en zelfstandigheid, zoals ik ook van hun ontwikkeling genoot toen ze klein waren en hun eerste stapjes deden en woordjes zeiden. 

Hoewel ik in hun jeugd hard gewerkt heb, lag mijn prioriteit toch bij hen, omdat je het moederschap en het opgroeien van je kinderen niet 'over' kunt doen. Hoewel ik fouten heb gemaakt (dat is haast onvermijdelijk) ben ik er me bewust van dat je als ouders het verschil kunt maken in het leven van je kinderen en in hun toekomst. 


Ik ben ‘a girl on a mission’. Mijn missie is een liefdevolle en veilige start van de nieuwe generatie.

Hoe mooi is het om daaraan te mogen bijdragen?